Home

Adverteren op Instagram

Instagram heeft binnen korte tijd de wereld verovert. Het socialemedianetwerk is razend populair en telt meer dan 400 miljoen gebruikers. Daarmee vormt Instagram een ideale plek om te adverteren.

 

Het advertentieplatform van Instagram biedt veel voordelen voor ondernemers die op een groot netwerk zichtbaar willen zijn. Op Instagram zijn bijvoorbeeld 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers geregistreerd, waarvan ruim 700.000 gebruikers dagelijks actief zijn.

 

Hoe kun je op Instagram adverteren?

 

Adverteren op Instagram kan alleen als je een advertentieaccount hebt bij Facebook. Dit is het moederbedrijf van Instagram. Via Facebook beheer en plan je ook de advertenties op Instagram.

 

Je kan op Instagram adverteren met 3 soorten advertenties:

  1. Adverteren met een Foto-advertentie
  2. Adverteren met een carrousel-advertentie
  3. Adverteren met video-advertentie

Elke advertentie kan je verrijken met call to action buttons. Wil je bijvoorbeeld een app onder de aandacht brengen? Dan kan je deze advertentie voorzien van een ‘Install Now’ button die direct naar de app store linkt.

 

Targeting op Instagram

 

Het is ook mogelijk om met Instagram advertenties een specifieke doelgroep te bereiken. Dit kan op basis van demografische gegevens, maar ook op leeftijd en geslacht. Zeker in combinatie met de gegevens van Facebook-gebruikers, is dit een ontzettend krachtige tool.

 

Ben je van plan om zelf te adverteren op Instagram? Dan is het interessant om daarmee zo snel mogelijk te beginnen. Nog niet heel veel adverteerders hebben Instagram gevonden als platform, waardoor de tarieven erg gunstig zijn.

Hoemaak ik een Instagram account aan

Inschrijven op Instagram
Inschrijven op Instagram

Instagram is een van de meest populaire socialmedianetwerken van dit moment. Op Instagram deel je foto’s en video’s met vrienden en, alleen als je dat prettig vindt, ook met de rest van de wereld.

 

Bovendien kun je de foto’s voorzien van een filter, waardoor ze een hele andere look krijgen. Wil je zelf aan de slag met Instagram? Dan moet je een account aanmaken. In dit artikel laten we je graag zien hoe.

 

Maak een Instagram account aan

 

Zelf een Instagram account aanmaken gaat heel erg makkelijk én gratis. Voor een Instagram account heb je alleen een smartphone nodig met toegang tot de App Store (iPhone-gebruikers) of de Google Play Store.

 

Via de Google Play Store of de App Store kun je vervolgens eenvoudig de app downloaden en een account aanmaken. Je kan Instagram ook op de laptop, computer of een tablet gebruiken. Alleen zijn de mogelijkheden op deze devices wel beperkter.

 

Instagram account registreren

 

Zodra je de app hebt gedownload, wordt het tijd om een account aan te maken. Omdat Instagram eigendom is van Facebook, is het mogelijk om direct in te loggen met je Facebook-account.

 

Heb je geen Facebook? Dan kan je gewoon een account bij Instagram aanmaken met je emailadres.

Instagram volgers kopen: mijn advies

Vroeg of laat komt u er mee in aanraking: Facebook likes kopen, Instragram volgers kopen, Twitter volgers kopen. Het lijkt op het eerste gezicht een goed idee maar schijn bedriegt. Koopt u de verkeerde dan heeft er niets aan. Koopt u van een goede leverancier kan kunt u wel wat een hebben mits toegepast: u kunt er voor zorgen dat uw Instsgram profiel drukker en professioneler eruit ziet.

Instagram

Social media is iets waar we tegenwoordig gewoon niet meer omheen kunnen, al zouden we het willen. Een van die social media kanalen is Instagram en het is razend populair. Bekende en onbekende mensen gebruiken het dagelijks en het kan zelfs een verslavende werking hebben om eindeloos door de nieuwe updates te scrollen. Maar wat is Instagram nou precies, wie gebruikt het en wat zijn de voordelen? Op deze vragen zullen we hieronder antwoord geven.

 

Instagram is, zoals gezegd, 1 van de vele social media kanalen die tegenwoordig erg populair is. Het is een app waarmee je foto's en korte filmpjes mee kunt delen met vrienden en volgers. Het kenmerkende van Instagram is dat de foto's vierkant verschijnen (dit is inmiddels uitgebreid en de formaten zijn anders) in de feed. De foto's kun je van tevoren bewerken met filters, contrast etc. Je hoeft alleen maar de app te downloaden, een account aan te maken en je kunt beginnen. Zodra je een account hebt via de app, kun je ook op desktop schermen op Instagram.

 

Op instagram wordt gebruik gemaakt van zogenaamde hashtags (#). Dit zijn woorden en zinnen die je aan je foto verbind en die te maken hebben met de foto. Je kunt gemakkelijk een foto toevoegen vanuit jouw bestanden maar ook direct een nieuwe foto maken.

 

Bijna iedereen gebruikt vandaag de dag instagram. Bedrijven en bekende mensen maken er massaal gebruik van om hun merken en personen te promoten. Zo kunnen ze veel mensen op zich opmerkzaam maken en hun merk onder de aandacht brengen. Sommige bedrijven zijn zelfs zozeer op Instagram gefocust dat ze daar speciale foto's voor maken met speciale aspecten. Anderen doen speciale weggeef acties of deel acties, waardoor ze meer likes en volgers krijgen.

 

De voordelen van Instagram zijn dus dat je enorm veel aandacht krijgt, waardoor mensen je producten gaan kopen of je gaan volgen. Als je veel volgers hebt kan het ook voorkomen dat bedrijven je vragen om hun producten aan te prijzen. Daarvoor krijg jij dan een commissie en heeft het bedrijf weer een groter bereik. Door filmpjes te plaatsen heb je ook een groot bereik aan mensen die je commercials zien. Voor bedrijven is het tevens mogelijk om gesponsorde posts te plaatsen die bij mensen te zien zijn terwijl jou helemaal niet volgen bijvoorbeeld.

 

Instagram is helemaal hip en het is verstandig om aan boord te springen. Je kunt er gewoon aan beginnen en zien waar het schip strandt. Er zitten vooral voordelen aan en als het positief uitgaat dan heb je een hele hoop extra aandacht!

Mooi plaatjes